Irsai Olivér, az idei év első szürete a Garai Pincészetnél
Az idei szüreti szezon különlegesen indult a Garai Pincészet számára, hiszen az időjárás szeszélyessége miatt az Irsai Olivér szürete nagyjából két héttel korábban kezdődött a megszokottnál. A Nyéki-hegy lankáin található birtokunkon a munkálatok már augusztus elején megkezdődtek.
A korai szüretet az időjárás változékonysága tette szükségessé. Az intenzív napsütés és a tartósan magas hőmérséklet olyan körülményeket teremtettek, hogy a fürtök gyorsabban értek be, mint az elmúlt években.
Csapatunk lelkesedéssel és precizitással végezte a szüretet, hogy a legjobb minőségű bort állíthassuk elő. Az Irsai Olivér szőlőfajta különleges aromájának és ízvilágának megőrzése érdekében a szüretelés és a feldolgozás minden lépését a legnagyobb odafigyeléssel hajtottuk végre.
A korai szüretnek köszönhetően az idei Irsai Olivér borok ízvilága különösen friss és zamatos lesz, amely remélhetőleg számos borkedvelő örömét szolgálja majd.
Mi már most izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk az idei év első borait.
Az első szüret mindig különleges pillanat a borászat életében, és az idei év minden bizonnyal emlékezetes marad.