RÓLUNK

A BIRTOK

Egy verőfényes téli délutánon sétáltunk először a Nyéki – hegyen, hogy megnézzük a birtokot.
Első látásra beleszerettünk. Ez 2013-ban történt, azóta is imádjuk, mindannyian szeretjük. Nagy álmunk volt, hogy legyen egyszer egy saját szőlőbirtokunk a szekszárdi borvidéken. A „ borvidéken”, mely oly kedves szívünknek, hisz előtte már nagyon sokszor készítettünk remek borokat erről a borvidékről szüretelt szőlőből, csak még a mecseknádasdi pincesoron. Itt a Nyéki – hegyen már 10 éve csodáljuk a napfelkeltét, izgatottan figyeljük az újonnan telepített szőlőfajták fejlődését és nagy odaadással, szeretettel készítjük borainkat.
A vesszőtől az asztalig – rendkívüli figyelemmel kísérjük a készülő bor útját nap mint nap és szívesen mesélünk is róla. Szeretjük a fát, az új hordó illatát, minden elkészült palack a gyerekünk – egyformán kedves szívünknek. Ezt szeretnénk tovább adni és megmutatni a hozzánk érkező vendégeinknek a szőlőbirtokunkon, a Szekszárdi borvidéken, a Nyéki – hegyen, távol a város nyüzsgésétől, prémium borokkal és szívből jövő vendégszeretettel.

MINŐSÉG ÉS TRADÍCIÓ

2013-ban vásárolta a Garai család a kezdetben 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű cabernet sauvignonból áll. A több mint 10 éves, számos borversenyen kiváló eredményeket elért hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt szőlőterületről készíthessünk, saját készítésű borokat. A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így nálunk biztosan kézműves borok kerülnek előállításra. A környező borászatokkal egy borút kialakítását tervezzük. Hosszú távú célunk is a minőségi kézműves bor előállítása, a szekszárdi borvidék jó hírnevének öregbítése. Évről-évre növeljük a saját művelésű szőlőterületünket a szomszédos parcellák felvásárlásával. A syrah, merlot fajták mellett 2020-ban cabernet franc és kékfrankos szőlőket telepítettünk. Célunk egy 5 hektáros birtokméret elérése.

AZ ÚJ GENERÁCIÓ

Garai Ákos
Szőlészeti tanulmányaim első éveiben édesapámtól kaptam ajándékba egy már több éve nem művelt, negyed hektáros szőlőterületet Mecseknádasdon.
„Műveld meg fiam és készíts kiváló bort belőle!” – mondta apa.
Nehéz évek voltak, de valóban rengeteget tanultam belőle. Most már 2020 óta együtt dolgozunk itt a Nyéki – hegyen! A fiatalos, könnyű és gyümölcsös borok híve vagyok, szeretem az új kihívásokat. Közös célunk, hogy a Szekszárdi borvidéken a helyi, tradicionális fajtákat a lehető legmagasabb minőségben készítsük, itt a Nyéki-hegyen érő saját szőlőinkből.

FEJLESZTÉSEINK

2014-ben egy LEADER pályázat keretében támogatást nyertünk a présház felújítására, borászat fejlesztésére, vendéglátás elősegítésére. Az 1883-ban épült sárközi présház mellé egy, a tájba illő borteraszt alakítottunk ki, amely kisebb baráti társaságok, de akár nagyobb csoportok fogadására is alkalmas. 2018-ban egy 30 méter hosszúságú új pinceágat építettünk. 2022-ben pedig kialakításra került egy kóstoltatóhelység  a kor mai igényeinek megfelelően, megőrizve a régi sárközi présház eredeti hangulatát.

Telefon

Vendéglátás, Anikó:
+36 20 2644640

Borász, Zoltán:
+36 20 9454377

E-mail

garaipince@gmail.com

RÓLUNK

A BIRTOK

Egy verőfényes téli délutánon sétáltunk először a Nyéki – hegyen, hogy megnézzük a birtokot.
Első látásra beleszerettünk. Ez 2013-ban történt, azóta is imádjuk, mindannyian szeretjük. Nagy álmunk volt, hogy legyen egyszer egy saját szőlőbirtokunk a szekszárdi borvidéken. A „ borvidéken”, mely oly kedves szívünknek, hisz előtte már nagyon sokszor készítettünk remek borokat erről a borvidékről szüretelt szőlőből, csak még a mecseknádasdi pincesoron. Itt a Nyéki – hegyen már 10 éve csodáljuk a napfelkeltét, izgatottan figyeljük az újonnan telepített szőlőfajták fejlődését és nagy odaadással, szeretettel készítjük borainkat.
A vesszőtől az asztalig – rendkívüli figyelemmel kísérjük a készülő bor útját nap mint nap és szívesen mesélünk is róla. Szeretjük a fát, az új hordó illatát, minden elkészült palack a gyerekünk – egyformán kedves szívünknek. Ezt szeretnénk tovább adni és megmutatni a hozzánk érkező vendégeinknek a szőlőbirtokunkon, a Szekszárdi borvidéken, a Nyéki – hegyen, távol a város nyüzsgésétől, prémium borokkal és szívből jövő vendégszeretettel.

MINŐSÉG ÉS TRADÍCIÓ

2013-ban vásárolta a Garai család a kezdetben 1,5 hektár területet a Nyéki-hegyen. A szőlőterület részben régi telepítésű kékfrankosból, részben új telepítésű cabernet sauvignonból áll. A több mint 10 éves, számos borversenyen kiváló eredményeket elért hobbiborászkodás után végre lehetőség nyílt arra, hogy a kedvelt szekszárdi borvidéken, saját kézzel művelt szőlőterületről készíthessünk, saját készítésű borokat. A technológia és a pince mérete korlátozott mennyiség feldolgozását teszik lehetővé, így nálunk biztosan kézműves borok kerülnek előállításra. A környező borászatokkal egy borút kialakítását tervezzük. Hosszú távú célunk is a minőségi kézműves bor előállítása, a szekszárdi borvidék jó hírnevének öregbítése. Évről-évre növeljük a saját művelésű szőlőterületünket a szomszédos parcellák felvásárlásával. A syrah, merlot fajták mellett 2020-ban cabernet franc és kékfrankos szőlőket telepítettünk. Célunk egy 5 hektáros birtokméret elérése.

AZ ÚJ GENERÁCIÓ

Garai Ákos
Szőlészeti tanulmányaim első éveiben édesapámtól kaptam ajándékba egy már több éve nem művelt, negyed hektáros szőlőterületet Mecseknádasdon.
„Műveld meg fiam és készíts kiváló bort belőle!” – mondta apa.
Nehéz évek voltak, de valóban rengeteget tanultam belőle. Most már 2020 óta együtt dolgozunk itt a Nyéki – hegyen! A fiatalos, könnyű és gyümölcsös borok híve vagyok, szeretem az új kihívásokat. Közös célunk, hogy a Szekszárdi borvidéken a helyi, tradicionális fajtákat a lehető legmagasabb minőségben készítsük, itt a Nyéki-hegyen érő saját szőlőinkből.

FEJLESZTÉSEINK

2014-ben egy LEADER pályázat keretében támogatást nyertünk a présház felújítására, borászat fejlesztésére, vendéglátás elősegítésére. Az 1883-ban épült sárközi présház mellé egy, a tájba illő borteraszt alakítottunk ki, amely kisebb baráti társaságok, de akár nagyobb csoportok fogadására is alkalmas. 2018-ban egy 30 méter hosszúságú új pinceágat építettünk. 2022-ben pedig kialakításra került egy kóstoltatóhelység  a kor mai igényeinek megfelelően, megőrizve a régi sárközi présház eredeti hangulatát.

Telefon

Vendéglátás, Anikó:
+36 20 2644640

Borász, Zoltán:
+36 20 9454377

E-mail

garaipince@gmail.com

Hozzájárulok ahhoz, hogy a weboldalon viselkedésalapú/remarketing sütik fussanak. Elolvasom az Adatkezelési tájékoztatót
Elutasítom
Elfogadom